Wat is een spoedgeval?
- Een wond die niet stopt met bloeden;
- Een uitgevallen tand of kies en/of ernstig tandletsel;
- Dikke wang of kloppend gevoel;
- Hevige pijn.
Regio Oirschot (Noord-Brabant)
Buiten praktijkuren (ma t/m vr van 17.00-08.00 en in het weekend) kun je contact opnemen met de Tandartsenpost Eindhoven.
Regio Nieuw-Bergen (Limburg)
Buiten praktijkuren (ma t/m vr van 17.00-08.00 en in het weekend) kun je contact opnemen met de Tandartsspoedpraktijk Nijmegen.
Hevige pijn
Neem bij plotselinge of hevige pijn contact op met de tandarts. De tandarts beoordeelt dan of je gezien moet worden voor een eventuele behandeling of dat pijnstilling mogelijk voldoende is.
Wond stopt niet met bloeden
Na het trekken van een tand of kies ontvang je vaak het advies om op een schoon gaasje te bijten om het bloeden te stoppen. Het komt wel eens voor dat een wond opnieuw begint te bloeden of dat het bloeden niet stopt. Wanneer opnieuw dichtbijten op een gaasje niet helpt om het bloeden te stoppen, neem dan contact op met de tandarts.
Uitgevallen tand en/of ernstig letsel
Een valpartij of klap kan ertoe leiden dat je een tand verliest of dat je mond en/of gebit ernstig beschadigen. Neem in dat geval contact op met de tandarts. Bewaar een eventueel uitgevallen tand vochtig (bijvoorbeeld in een nat doekje) en neem deze mee.
Dikke wang of kloppend gevoel
Dit kan duiden op een ontsteking. Soms zijn ook de lymfeklieren in de hals opgezet. Neem bij een zwelling of kloppend gevoel altijd contact op met de tandarts.
Betaling en vergoeding
De rekening voor een consult bij de spoedtandarts dient altijd ter plaatse te worden betaald. Dit kan per pin; er wordt geen contant geld aangenomen. De rekening kan voor eventuele vergoeding (afhankelijk van de zorgverzekering) worden ingediend bij je zorgverzekeraar.